Våra gardinskenor

Goelst hjälper dig på rätt spår. Välj en typ av gardinskena som passar tyget, stilen och vilket slags gardin som du vill sätta upp. Välj hur du vill manövrera den. Alla kombinationer är möjliga.

Vad du än väljer är Goelsts alla gardinskenor tillverkade av aluminium av allra högsta kvalitet och de är utrustade med de smidigaste och tystaste löpare.


Manuellt manövrerade skenor

gardinskenor 2102 gardinskenor 4600 gardinskenor 4700 gardinskenor 2900

Goelsts manuellt manövrerade gardinskenor finns i tre olika kategorier: smala gardinspår, breda gardinspår och flera gardinspår.

Beroende på gardinernas utseende och vikt, kan du välja en av flera olika typer av smala eller breda gardinspår.

Flera gardinspår skapar två eller tre perfekt parallella spår med en enda enhet. Det är en idealisk lösning för att kombinera exempelvis tyllgardiner och gardiner som dras undan.

 

Ladda ner broschyr Manuellt manövrerade skenor (smala gardinspår)

 

Ladda ner broschyr Manuellt manövrerade skenor (breda gardinspår)

Linmanövrerade gardinskenor

gardinskenor 5100 gardinskenor 5300 gardinskenor 5600 Linmanövrerade gardinskenor

Gardinskenor som manövreras med en lina är en elegant lösning som säkerställer att gardinerna går tyst och mjukt. Skenorna säljs i en rad olika typer och de är lämpliga både för lätta och för tunga gardiner. Våra experter kan bocka skensystemen så att de passar alla slags former och utrymmen.

Särskilda system, som hissgardinskenor, panelspår eller kubisk gardinskena, kan också manövreras med linor.

 

Ladda ner broschyr Linmanövrerade gardinskenor

Elektriska gardinskenor

Elektriska gardinskenor 6200 Elektriska gardinskenor Nice RF Elektriska gardinskenor Elektriska gardinskenor

För de mest luxuösa och praktiska projekten är elektriskt manövrerade gardinsystem det uppenbara valet. De elektriska systemen kan hanteras med en IR- eller RF-fjärrkontroll. De kan också anslutas till ett automatiskt styrsystem.

Manövrering av gardinerna med fjärrkontroll ger många fördelar. Fönster som är placerade högt upp eller i ett takfönster är svåra att nå och därför är det praktiskt att kunna manövrera dem med fjärrkontroll. Dessutom är en elektrisk gardinskena en praktisk och oumbärlig lösning för personer som har begränsad rörlighet. Och till sist kan elektriska skenor manövreras automatiskt så att det ser ut som att man är hemma. Det är ett betryggande komplement till ditt övriga inbrottsskydd.

Attraktiva alternativ inkluderar en avtagbar styrlöpare (releasable pilot runner, PRS) som gör det möjligt att manövrera manuellt.

 

Ladda ner broschyr Elektriska gardinskenor

Kubisk gardinskena - Avskärmningssystem draperi i sjukhus

Kubisk gardinskena 4100 Avskärmningssystem draperi i sjukhus 4100 Avskärmningssystem draperi 5100 Avskärmningssystem draperi i sjukhus / Vårdinrättningar

Goelsts kubiska gardinskena är särskilt utformad för användning i vårdinrättningar och har under flera år varit standard i branschen. Skenan används i regel till skiljegardiner mellan sängar på sjukhus och på andra vårdinrättningar, men den kan också användas på företag och i bostäder.

Systemet kan utrustas med ett Load Release System för att tillmötesgå önskemål om antiligaturer och naturligtvis kan våra kubiska skenor motoriseras. Praktiska tillbehör som exempelvis IV-ställning, IV-krok och gardinhållare kan inkluderas.

 

Ladda ner broschyr Cabin-gardinskena / Avskärmningssystem draperi i sjukhus

Hissgardinsystem

Hissgardinsystem 7400-E Hissgardinsystem 7400 Hissgardinsystem 7800 Hissgardin

Oavsett om de används som ett fristående system eller i kombination med vanliga gardiner, ger hissgardiner en varm och stilren stämning i alla interiörer. Hisspersiennernas vertikala rörelser är idealiska för att blockera insyn, för att motverka nyfikna blickar från förbipasserande eller för att dämpa ljuset i ett utrymme på ett effektivt sätt.

Hissgardiner är också platsbesparande. De installeras i regel inuti fönsternischen så att de inte upptar hela väggytan.

Goelsts hissgardinsystem är lämpliga för alla typer av tyg och kan manövreras med linor, kedjor eller elektriskt. Hissgardinerna kan låsas vid valfri höjd. En halvautomatisk funktion är ett tillval, hissgardinen sänks sedan automatiskt efter en kort dragrörelse.

 

Ladda ner broschyr Hissgardinsystem

Skena för panelgardin

panelgardin Skena för panelgardin 7330 Skena för panelgardin panelgardin

Goelsts panelgardiner inbjuder till kreativt tänkande. Panelgardiner skapar ett stilfult och flexibelt intryck i stora fönster, och de kan användas för att skapa en skiljevägg i ett rum eller för att dela av utrymmen i en garderob. Den platta panelen framhäver dessutom den textildesign som du vill visa upp.

Goelsts paneler kan användas som fristående, enstaka enheter, men de kan också byggas ihop. Sammanbyggda paneler kan manövreras elektriskt, med en lina eller med en stång.

 

Ladda ner broschyr Skena för panelgardin

Duschgardinskenor

Duschgardinskenor 4100 Duschgardinskenor 5100 Duschgardinskenor - Vårdinrättningar Duschgardinskenor 4200

I många sektorer, som exempelvis inom vårdbranschen, är duschgardiner som lätt går att skjuta undan inte bara önskvärda utan oumbärliga för att kunna arbeta säkert, bekvämt och praktiskt. Det är därför Goelst duschgardinskenor är tillverkade av en enda skena, inklusive svängar. Denna aluminiumprofil i ett stycke med vattenbeständiga fästen säkerställer att duschgardiner alltid går tyst och mjukt, år efter år.

Stabil montering av dessa skenor är mycket lätt tack vare de medföljande fästena.

 

Ladda ner broschyr Duschgardinskenor

Takfönster/vinterrum

Takfönster/vinterrum Takfönster/vinterrum 6500 Takfönster/vinterrum 6700 Takfönster/vinterrum

Vinterrum, takfönster och andra utrymmen med genomskinliga tak kräver särskilda lösningar. De är ofta svåra att nå och de kan ha egendomliga former och knepiga vinklar. Men trots det vill du kanske stänga ute solljuset, reglera inomhustemperaturen eller dämpa akustiken.

Goelsts har lösningar som passar alla tänkbara användningsområden. Goelst kan leverera system för alla fönsterformer och vinklar. Systemen är elektriska och de kan manövreras med en fjärrkontroll eller ett automatiskt styrsystem.

 

Ladda ner broschyr Takfönster/vinterrum

Tavelupphängningssystem

Tavelupphängningssystem Tavelupphängningssystem Tavelupphängningssystem Tavelupphängningssystem

I både industrilokaler och bostäder blir det allt vanligare att man byter, hänger om eller flyttar väggdekorationer regelbundet. Det resulterar ofta i en vägg full med hål. Med STAS tavelupphängningssystem är det mycket lätt att flytta en ram. Och det utan att skada väggen.

Tavelupphängningssystemet består av en neutral tavelskena och matchande linor och krokar. Skenan monteras på en vägg eller i ett tak. Linorna hakas sedan upp på skenan och krokarna skjuts över linan till önskad höjd. Det sista steget är att helt enkelt hänga upp föremålen i krokarna. Det kräver ingen omfattande planering eller mätning, det är bara att börja sätta upp och justera efter hand. För bästa möjliga effekt kan våra system utrustas med LED- eller halogenarmaturer för att belysa favoritobjekten.

Tavelupphängningssystemet är kort sagt en neutral, elegant och mycket flexibel lösning för fasta väggar. Och det bästa är att det är en investering som räcker i hela livet.

Webshop: www.skenor.se

Ladda ner broschyr Tavelupphängningssystem

Swing-systemet

Swing-systemet Swing-systemet Swing-systemet

Swing-systemet är inte en gardinskena, det är ett tillbehör till skenor. Den särskilda Swing-tekniken skapar vackra gardiner med en regelbunden siluett. Det ger ett exklusivt intryck i hotell och yachter, men även i bostäder.

Swing kan användas i kombination med manuella, elektriska eller linmanövrerade gardinsystem.

 

Ladda ner broschyr Goelst Swing-systemet
ARA

AR

AT

AU

BE

BR

BG

CA

CH

CL

CN

CO

CZ

DE

DK

EE

ES

FI

FR

GR

HK

HR

HU

ID

IE

IN

IL

IT

JP

KR

LV

LT

MX

NL

NO

NZ

PL

PT

RO

RU

RS

SE

SG

SI

SK

TH

TR

UA

UK

USA

VN

ZA